Vi bruger Cookies!     

         
 X     
graekenland

Oplev Peloponnese


Gjern den 8. februar 2013.

”Hvad var det dog der skete”??

Vel hjemme igen efter 7 dage i Tolo, og med billederne fra ugens oplevelser, genopleves dagene dag for dag.

Korinthkanalen i tusmørke, oplyst og den røde solnedgang i baggrunden!

Messe i nonneklostret Agia Moni og den søde klosterkaffe. Herfra den smukke udsigt ind mod Nafplion og borgen Palamidi!

Oliven høsten - sortering og at følge processen på olivenolie fabrikken, og så få 2 store dunke olie med hjem!

Plukning af rødgule sødmefulde appelsiner, saften der løber ned af mund og hænder  - senere de store glas med nypresset appelsinsaft. Det er Græsk sol på glas!

Solmodne citroner der kan spises lige fra træet, uhm uhm.

Frugtbare områder med masser af grøntsager, især de store artiskokmarker gjorde indtryk!

Besøg på Ouzo destilleri og melmøllen var spændende, og ikke mindst besøget i marmorbruddet, og forarbejdning af mamor var specielt!

Grottekirken ”Marias livskilde” med de blomstrende mimoser. Amfiteatre Epidauros og sejlturen med vandtaxi til Poros. Det hele skal simpelthen opleves - det er svært at sætte ord på. Vi var næsten de eneste turister og havde rigtig plads til at ”brede” os. De sceniske ture gennem bjergene - Georgios var rigtig god til at finde de smukkeste smutveje!

Fisketuren på Tolobugten blev noget afkortet p.g.a. for meget blæst og uro i vandet!

Vi holder rigtig meget af at feriere i Grækenland, men denne gang slår alle. Sceneriet af bjerge og hav, duften af appelsiner og oliven. Dansetruppens glæde ved dansen og musikken - grækernes glæde ved deres land, og indblik i hotelfamiliens hverdag, det har været en uge med nærvær og oplevelser.

Tak til hele holdet, og familien Georgidakis for en dejlig givtig uge 4, 2013.

 

Mange venlige hilsner

Birgit og Mogens

 

 

____________________________________________________________

 

Januar 2013

Trods en noget anstrengende rejse, med 4 timers ventetid i Amsterdam Lufthavn og en bustransport på omkring 2½ time før ankomsten til Hotel John & Georg, var turen en dejlig og anderledes oplevelse.

Rejsen kan dog gøres anderledes, men ville økonomisk gøre rejsen noget dyrere.

 Hotellet var af en meget fin standard, rent og pænt altid. Hotellet bar i øvrigt stort præg af familien Georgidagis engagement for gæsterne.

Og det kulinariske niveau var af rigtig god kvalitet.

 Evnen til at arrangere ture i den flotte natur omkring Tolo og Naplio var meget fint, samt måden at improvisere og tilrettelægge turene på.

 Det var på en spændende og sjov måde, man oplevede hvordan der plukkes oliven, appelsiner og citroner. Og den videre forarbejdning af oliven var ligeledes positivt.

 Muligheden for at ændre dagens program, således det f.eks. blev muligt at bese et marmorværk, gjorde turen lidt speciel.

 Det er værd at bemærke, at familien gjorde deres yderste for at vi skulle befinde os godt.

 Det havde også stor betydning, at selskabet var på den størrelse (10) at der var stor samhørighed.

 Tak for en dejlig uge.

 Ulla Friis

Tove og Finn Jensen

Preben Jensen

 

 

 



Opdateret 25/02/2013

Besøg  
024038